Предстоящо: 23–ти национален фолклорен фестивал „Янко Петров” – Гълъбово

STZAGORA.NET

На 18 и 19 май от 10:00 часа в Гълъбово, в местността „Хайдушкото кладенче”, ще се проведе 23-ят пореден национален фолклорен фестивал „Янко Петров” за гъдуларско, танцово и певческо изкуство. Фестивалът има конкурсен характер, като класиралите се на призовите места в трите категории ще получаат медали, дипломи и парични премии в отделните възрастови групи. Присъждат се и още три награди: за най-малък участник, най-възрастен участник и любимец на публиката.

Организатори са Община Гълъбово и Домът на културата в Гълъбово. В момента тече записването на желаещите да участват във фестивала. То става при директора на Дома на културата Румяна Димова, на тел. 0418 63 080. Заявки за участие ще се приемат до 10 май.

Във фестивала всяка година се представят професионалисти и самодейци, разпределени по възрастови групи в различните категории. Категориите за участниците са: гъдулари, българска хореография – танцови състави и ансамбли, народно пеене – автентични песни, обработени песни.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн