Гълъбово: Великденската кулинарна изложба набира популярност

STZAGORA.NET

В Дома на културата в Гълъбово бе дадено началото на Великденските празници. Като част от тържеството бе уредена кулинарна изложба с конкурсен характер. На нея гълъбовки представиха специалитети и украси, различни питки, баници и козунаци, подходящи за великденската трапеза.

Всяка година в това състезание се включват по-възрастните жени от общината и жените от различните пенсионерски клубове. Те са изявени майсторки на баниците и тази кулинарна надпревара бе истинско предизвикателство за тях. За пръв път обаче една от младите майки на Гълъбово – Анелия Мирчева (на снимката), реши да се престраши и да изяви кулинарните си способности. Анелия е на 27 години, а детенцето и е почти на 2. Хората от Гълъбово я познават като усмихната и лъчезарна, а някои си спомнят, че тя спечели и един от конкурсите за красота в града. Журито, което оценява ястията, бе изключително впечатлено от нейното уникално на вкус великденско козуначено руло с орехи и стафиди.

Анелия сподели, че кулинарията й е страст, и когато е видяла обявата за конкурса, не се поколебала да се запише за участие. Младата майка сподели още, че за нея е било чест да се състезава в подобен конкурс, понеже останалите участнички са с повече стаж и опит в кухнята.

Анелия подкани и нейните приятелки и други млади майки от Гълъбово да се включват и да участват активно в подобни инициативи, и сподели, че е убедена, че ще има какво да покажат.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн