1980 лева събра Община Чирпан от благотворителния концерт в помощ на Вики

STZAGORA.NET

Вики

1980 лв. е събраната сума от благотворителния концерт, провел се снощи в община Чирпан (за който съобщихме предварително тук). Инициативата бе за събиране на средства в помощ на 22-годишната Виктория Борисова от Чирпан. Момичето е с диагноза лимфом на Ходжкин и за лечението й в Турция са нужни спешно средства.

Сред гостите в залата на Военен клуб бяха Кметът на Чирпан Кичка Петкова, майката на Виктория – Мима Каракашева, както и съученици, приятели и съграждани, съпричастни с волята за живот на Вики.

В каузата се включиха певци и танцьори от Чирпан. Ученици от СОУ „Яворов” представиха презентация със снимки на Вики преди страшната новина, както и кратка информация за болестта на Ходжкин.

Специално благотворително участие взеха и известните певци Здравко Мандаджиев и Юнона, както и танцьорите от Клуб по народни танци «Чанове».


Публиката бе истински развълнувана, когато в края на концерта бе прочетено писмо, написано лично от Вики. В него момичето се извинява, че не може да присъства в Чирпан, понеже в момента е на поредната химиотерапия, но пише, че благодари на хората, съпричастни с нейната борба. Сълзи у всички предизвикаха цитати от песните на Богдана Карадочева – „Дано”, както и „Продавач на надежда” от Джани Родари, които Виктория е написала с вяра в доброто и с надежда за живот.

*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн