Самозапалилият се 53-годишен мъж от Раднево е изпаднал в клинична смърт

STZAGORA.NET
Агенция “ФОКУС”
В изключително критично състояние е 53-годишният мъж, който миналата седмица се самозапали в сградата на Община Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, където мъжът е настанен от 26 февруари до момента, съобщи “Фокус”. Днес пациентът е трябвало да бъде опериран, но още при първите интервенции е изпаднал в клинична смърт. Това е наложило незабавна реанимация и сърдечната му дейност е била възстановена. Той се намира в Интензивния сектор на клиниката, където състоянието му е под непрекъснат лекарски контрол.

На 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. Към операциите трябваше да се пристъпи още на 27 февруари, но те бяха отложени заради усложнение в белите дробове. Екипът от хирурзи тогава направи единствено бронхоскопия, а впоследствие и лаваш – процедура за механично почистване на дихателните пътища от саждите и останалите частици, попаднали там вследствие на самозапалването. Лаваш бе правен и във всеки от дните на болничния престой на пациента, за да продължи процесът на изчистване на дихателната система.

Мъжът бе транспортиран в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги” вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния. Впоследствие се оказа, че има и тежък токсичен шок и съмнения за вдишани топли пушечни газове. Термичните травми се определят като трета степен на сериозност и са засегнали 75% от повърхността на тялото му.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн