Трети случай на самозапалил се мъж – този път в Раднево

STZAGORA.NET
Агенция “Фокус”
54-годишен радневец се е самозапалил малко след 15 часа днес следобед пред сградата на Община Раднево. Сигналът за инцидента е подаден около 15.00 часа в дежурната част на старозагорската пожарна, чрез тел. 112. Съобщено е било, че има пострадал гражданин в сградата на Община Раднево. Първите действия по гасенето на самозапалилия се мъж са оказани от друг гражданин. При пристигането на пожарния екип той е бил транспортиран в болнично заведение в Стара Загора. На място е имало един екип от четирима пожарникари. По разкази на очевидци мъжът е заявил, че му е било писнало от живота в България.

Това е третият случай на самозапалил се гражданин в България в последните дни.

Във Велико Търново на 18 февруари се самозапали 26-годишен психично болен мъж, страдащ от параноидна шизофрения. Той се е полял със запалителна течност и се е запалил. На мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип, който загасил горящия мъж с преносими пожарогасители. На местопроизшествието са изпратени и екипи на Спешна помощ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Велико Търново. Пострадалият заявил пред полицейските служители, че се е самозапалил, като изтъкнал лични мотиви, след което изпаднал в безсъзнание. По-късно е починал в Спешна помощ от получените изгаряния. След проведени действия по разследването е установена самоличността на мъжа. Това е Т. М. от Велико Търново. При разговор с близките му е установено, че същият до края на 2012 г. е работел в радиозавода в града, но е напуснал работното си място по собствено желание. Изпаднал е в депресия и е настаняван за лечение в психиатрични клиники в страната.

На 20 февруари пред сградата на Община Варна се самозапали 36-годишният Пламен Горанов. Сигналът за инцидента е подаден около 7:40 часа. Мъжът е с тежки изгаряния – около 80% по цялото тяло. Откаран е във Военноморска болница в клиниката по изгаряния. Количеството бензин, което е излял върху себе си е около 3 – 4 литра. Към момента той е в тежко състояние в болницата.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн