Столетник посрещна в дома си кмета на Стара Загора

STZAGORA.NET

Торта и кошница с плодове поднесе днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров на столетника Слави Славов в дома му, сред роднини, близки и приятели от Съюза на ветераните от войните. Наред с пожеланията за здраве и още споделени празници със семейството, най-младият кмет на областен град полюбопитства как се чувства човек, който навършва 100 години. „Да ви кажа, че всичко е добре, или го харесвам, ще ви излъжа. Всяка възраст носи своите отрицателни и добри страни . Има много хубави моменти в моя живот, но всичко е било с мярка“, сподели развълнуван юбилярът, който посрещна градоначалника на крака. И побърза да признае, че посещението му е висока чест за него и голямото му семейство.

Роденият на 12 декември 1912 година в старозагорското село Казанка столетник е машинен инженер, възпитаник на Военноморското училище във Варна, има две дъщери, четирима внуци и осем правнуци. Нелеката му житейска съдба и превратностите в професионалната му кариера на бивш царски офицер след промените през септември 1944 година, го запращат на различни места в България. И днес признава, че това, което го е съхранило, е трудът. Работил е до 75 годишна възраст, без да подбира работа, след пенсионирането си на 60 години. Не членувал в политическа партия, но се увличал по марксизма на младини. Признава, че след промените на 9 септември 1944 г. големите му очаквания не се оправдали.

За юбилея си Слави Славов получи поздравителен адрес от министъра на отбраната Аню Ангелов, награда и почетно звание от Съюза на ветераните от войните в България, Георгиевска лентичка от Руския клуб в Стара Загора. Сред дошлите да го поздравят в дома му днес бяха деца от Детска градина „Калина“ на Министерството на отбраната, представители на Младежки общински съвет и ветерани от Областния съвет в Стара Загора.

Довечера цялата голяма фамилия, сред които и народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски, ще се събере в ресторант, за да отпразнува юбилея.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн