Кметът на Гълъбово Николай Тонев е получил уверения в Брюксел, че процесът срещу него и негови колеги от общината ще се следи отблизо

STZAGORA.NET

Николай Тонев

Успешно е приключила визитата на кмета на община Гълъбово Николай Тонев и председателя на Общинския съвет Янка Петрова в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. На проведените срещи с евродепутати и експерти от администрацията на Европарламента са били коментирани два основни въпроса: делото срещу община Гълъбово в Специализирания наказателен съд – София (процедурни нарушения в съдебния процес и досъдебното производство) и възможностите за участие на община Гълъбово в европейски програми за развитие на регионите.

Николай Тонев е взел участие и в международен форум, организиран от Комитета на регионите.

След проведените срещи делегацията от община Гълъбово е получила уверение, че процесът срещу нейни служители ще се следи отблизо от институциите къв Европарламента и Съвета на Европа. Изнасянето на проблема извън страната гарантира спазването на българското и европейско законодателство, справедлив съдебен процес за подсъдимите, без да се накърняват техните и на жителите на община Гълъбово граждански права, се казва в съобщението. Проучени са и възможностите за участие по Европейски програми за обучение, както и за финансиране на обекти от културно-историческото наследство и инфраструктурни проекти.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн