Тирове ще блокират пътя към Свиленград край Гълъбово, искат пряк маршрут

STZAGORA.NET
Днес и утре (1 и 2 ноември)* собственици на камиони, превозващи брикети, ще блокират между 12 и 13 часа пътя Русе-Свиленград край Гълъбово, в района на единствения в страната производител на твърдото гориво “Брикел” АД. Тяхното недоволство е предизвикано от забраната автомобили над 10 тона да преминават по 17-километровата отсечка от Гълъбово до Опан.

Тази забрана е наложена заради все още неположения износващ слой асфалт по отсечката, въпреки че преди няколко години пътят бе ремонтиран основно. Причината за незавършения ремонт е, че Агенция “Пътища” не е отпуснала досега нужните 3 млн. лв. А без износващ слой пътят бързо ще се разбие от тежко натоварените коли. Възможно е проблемът да се създава и от недостатъчната проектна товароносимост на пътя, от качеството на изпълнението му или от геоложката характеристика на района. Практиката сочи, че пътищата тук са подложени на интензивно слягане, което бързо ги деформира.

Забраната за преминаване по прекия маршрут Гълъбово-Опан принуждава камионите, извозващи брикети към потребителите в страната, да използват по-дългия маршрут през Раднево. Това ги вкарва в непредвидени загуби, които те нямат право да компенсират чрез завишаване на цената на брикетите.
______________
* Бел. ред.: По-късно през деня стана ясно, че блокадата се отлага с 4 дни – за понеделник.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн