До края на септември приключват ремонтите в Детската млечна кухня, Дома за стари хора и ОДЗ №34 „Райна Княгиня“ в Стара Загора

STZAGORA.NET

Заместник-кметът Иванка Сотирова и председателят на Общинския съвет Емил Христов инспектираха днес хода на ремонтните дейности в Детска млечна кухня, Дома за стари хора на Старозагорските минерални бани и ОДЗ №34 „Райна Княгиня“ в Стара Загора.

Строителните дейности по извършването на основен ремонт в Детска млечна кухня вървят с бързи темпове, показа проверката. Работи се с удължено работно време и през почивните дни. Сменени са дограмата, вратите и фаянсът, подменени са електрическата и ВиК-инсталации в сградата. Ще се сменят и монтират фурни, автоклавни казани, резачки и белачки за зеленчуци, месомелачки, маси, плотове и стерилизатори. Ще бъде поставена и ограда около сградата. Ремонтът е на стойност 55 651 лева.

Техническият ръководител на обекта “Детска млечна кухня” Евгени Борисов потвърди, че ще приключат с цялостния ремонт в предвидения срок – на 10 септември. Той благодари за отзивчивостта и помощта на персонала и директорката Росица Найденова, които също се включват в дейностите по благоустрояването на помещенията.

На месец детската кухня подготвя храна за средно 800-900 деца на възраст от 10 месеца до 3 годинки, като стойността на купоните месечно е 20 лева. Ремонтират се и три от общо 12-те филиала на Детската кухня в града с осигурените над 5000 лева от бюджета на общината.

В Дома за стари хора на Старозагорските минерални бани се извършва основен ремонт по проект „Красива България“. Стойността на проекта е 450 000 лева, от които 10% се дофинансират от общината. Там строителните дейности ще приключат до края на месец септември. В едната сграда на Дома се ремонтира кухненският блок, а в другата се подменят покривът, дограмата, вратите, подът, електро- и ВиК-инсталациите. Поставя се външна изолация на цялата сграда. Предстои изграждане и поставяне на още една подвижна платформа, която ще свързва вече втория и третия етаж, ще има и частично обзавеждане на част от стаите. В момента в Дома за стари хора са настанени общо 86 възрастни, 29 от които са лежащи.

В Обединено детско заведение № 34 „Райна Княгиня“ от днес започна основен ремонт на една от затворените досега занимални на стойност около 40 хиляди лева. До края на септември строителните дейности по подмяна на дограма, инсталация, осветление и обзавеждане ще приключат. Така групите в градината ще станат осем, а приетите деца – 250 на брой.

В сградата на Социалния патронаж ремонтните дейности на сервизните помещения и коридора на стойност 14 000 лева са приключили, но сумите по договора ще бъдат изплатени, след като се отстранят забележките по ремонта от страна на Общината.

Започва подмяна на котли на отоплителните инсталации в ОУ„Самара“, СОУ „Иван Вазов“, ЦДГ № 3 и ЦДГ №35 на обща стойност 155 хиляди лева. Към момента в сградата на Начално училище „Димитър Благоев“ се извършват цялостни дейности по направа на нова отоплителна инсталация, която досега не е съществувала. Газифицирането е на стойност около 60 хиляди лева и ще приключи до началото на учебната година.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн