ТЕЦ “AES Гълъбово” дарява на село Обручище строителни материали за възстановяване на щетите от наводненията през февруари тази година

STZAGORA.NET
22 август 2012, Гълъбово. ТЕЦ “AES Гълъбово” дари строителни материали – тухли, цимент и вар, за възстановяването на щетите на къщи, огради и селскостопански помещения в село Обручище, община Гълъбово. През февруари едно от най-големите села в Южна България пострада сериозно от придошлите води на река Соколица. Още тогава ръководството на централата предложи своята безвъзмездна помощ на жителите на селото и на кмета. Тя бе отложено поради административни затруднения и очакване на оценка на щетите от страна на държавата. Сега, след апел на кмета на селото Илия Илиев, ТЕЦ “AES Гълъбово” сe отзова с готовност. С транспорт на централата веднага започна осигуряването на тухли на нуждаещите се. Помощта се координира с кметството.

Рой Рийд

„Винаги сме отстоявали своята обществена позиция да помагаме, където е необходимо и да подкрепяме всяка добра кауза. С голямо желание осигуряваме тази помощ за преодоляване на щетите. Надеждата ни е, че ще допринесем за спокойствието и сигурността на хората.”, коментира Рой Рийд, Директор на ТЕЦ „AES Гълъбово”.

За Ей И Ес:
Ей И Ес е една от най-големите световни енергийни компании, която предлага достъпна и устойчива енергия в 27 страни посредством разнообразното си портфолио от производствени, енергоснабдителни и разпределителни предприятия. В България, в региона на община Гълъбово компанията изгради и оперира най-голямата нова мощност (600 Мвт нето) в Югоизточна Европа, базирана на лигнитни въглища.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн