Ръководствата на КНСБ и ФНСМ искат спешни преговори с новия мениджърски екип на „Мини Марица–изток” ЕАД

STZAGORA.NET
Поради липсата на ефективен социален диалог и неизпълнение на ангажименти, поети в стачното споразумение, подписано на 22 януари 2012 г., периодично в най-голямото въгледобивно дружество „Мини Марица–изток” ЕАД ескалираше социално напрежение, се казва в съобщение, разпространено от синдикалната централа.

Нееднократно синдикалните организации и стачните комитети в дружеството декларираха своята готовност за отстояване правата на миньорите, като последният срок за подписване на Колективния трудов договор, който дадоха в Деня на честване на 60-годишнината на „Мини Марица–изток” ЕАД, е най-късно началото на м. септември 2012 г.

Ръководствата на КНСБ и Федерацията на независимите синдикати на миньорите (ФНСМ) изразяват своята увереност, че с новия мениджърски екип ще се проведат спешно отговорни и конструктивни преговори за подписването на КТД, с който ще се гарантират доходите на хилядите работещи в дружеството, нормални условия на труд и ритмичното изпълнение на производствената програма. Така ще се гарантира стабилността и бъдещето на „Мини Марица–изток” ЕАД и на българската енергийна система.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн