Уволниха кметския наместник на с.Яворово, причината е референдумът

STZAGORA.NET
Ден след като жителите на с. Яворово изразиха най-категорично желанието си селото им да се присъедини към община Стара Загора, кметицата на Чирпан Кичка Петкова уволни кметския наместник Райчо Стоев! Заповедта за освобождаване от длъжност е връчена на Стоев днес от служители на Община Чирпан.

След като разбрали за уволнението, хората от селото се опитали да протестират. Те обградили колата на общинските служители и настояли ситуацията да им бъде обяснена лично от чирпанската кметица. От своя страна от Общината се обърнали към полицията да прекрати бунта.

“Не съжалявам, че защитих интересите на хората от Яворово! Смятам, че това е мое задължение като кметски наместник и ако не аз, кой друг ще го стори? 90 на сто от гласувалите на референдума пуснаха бюлетини “за” присъединяване на селото към община Стара Загора. Фактите говорят сами! Яворовци все още са част от община Чирпан и според мен техните проблеми трябва да бъдат приоритет и на чирпанския кмет. Недопустимо е да не се съобразиш с желанието на хората…”, сподели пред нашата медия Стоев.

Припомняме, че референдумът в Яворово премина с висока избирателна активност. 80 на сто от имащите право да гласуват упражниха своя вот. По данни на ОИК – Чирпан, действителните бюлетини с глас “да”, за преминаване на селото към община Стара Загора, са 346, а действителните бюлетини с глас “не” – 22. 18 е броят на пуснатите недействителни гласове.

Озадачаващо още е, че в издадената заповед мотивите за уволнението на Стоев не са посочени в графата “Причини за прекратяване на трудов договор”!?

На поредната пресконференция, която се проведе в първия работен ден на седмицата, кметът на община Чирпан не скри разочарованието си от избора на яворовци. Тя сподели, че едва ли има кмет, който би бил щастлив от подобни резултати, но това са фактите. “Единственото нещо, което ще предприеме ръководството на община Чирпан в момента, докато все още има тези правомощия, е да освободи от длъжност кметския наместник Райчо Стоев, тъй като поведението и действията му по време на изборния ден бяха недопустими, неморални и незаконни”, категорична бе Кичка Петкова.

Подобна позиция обаче едва ли ще издържи в съда.

Росица РАДНЕВА
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн