Община Чирпан: Втора дама в кметския екип представи кметът Кичка Петкова

STZAGORA.NET

След референдума в с.Яворово за преминаването му към община Стара Загора ръководството на община Чирпан, докато все още има правомощия, ще освободи от длъжност кметския наместник Райчо Стоев, съобщи пред медиите кметът Кичка Петкова. Тя определи поведението и действията му по време на изборния ден като “недопустими, неморални и незаконни”.

Представен бе и новоназначеният зам.-кмет на Община Чирпан – Анита Кондарева. Втората дама в кметския екип  (вдясно на снимката) ще отговаря за „Обща администрация” в общината и ще бъде ресорен на отдел „Образование, култура, социални дейности и екология”, част от Дирекция „Специализирана администрация”. “Образованието е един от основните приоритети в нашата политика и затова смятам, че на това място трябва да стои човек, вещ в тази сфера. Човек, който разбира нуждите, слабите места и успехите на образованието в Чирпан, такъв, който да съумее да работи за благото на нашите деца”, каза при представянето на Анита Кондарева кметът Кичка Петкова.

И този път кметския екип не пропусна да коментира някои решения, взети от Общински съвет Чирпан на последното им редовно заседание на 28.06.2012 г. Променена бе Наредбата за опазване на околната среда в община Чирпан, като общинските съветници гласуваха следните промени: по-големи глоби за нарушителите, които копаят общински тротоари или улици и не възстановяват след това пътните настилки. Санкцията се променя от 100 лв. минимална сума на 300 лв., до 500 лв. максимална, като се увеличава и глобата за повторни нарушения.

Ще се следи стриктно и редът при извършването на такъв тип дейности от страна на жителите на община Чирпан. Всеки, който желае да копае на общински терен, е длъжен да внесе в общинската администрация уведомително писмо, адресирано до кмета, с което да информира за своето намерение, след което да внесе депозит, който да се използва, ако лицето не възстанови настилката след приключване на предприетите от него ремонтни дейности.

За да се въведе този ред в община Чирпан, кметът Петкова каза, че от месец септември ще започне процедура след решение на Общинския съвет за назначаването на Инспекторат от трима души, които да следят за такъв тип нарушения в общината.

Друга важна докладна, която гласува местният парламент, бе относно даването на разрешение на фирма „Каолин” АД – гр. Сеново да извърши геологопроучвателни работи за индустриални минерали чрез сондажи и канави в площ „Долните ливади”. Общинският съвет единодушно не даде своето съгласие за това и кметът Кичка Петкова също подкрепи взетото решение, като открито заяви, че Общината е категорично против да се извършват всякакви видове проучвания и още повече да се прави кариера в землищата на селата Златна ливада и Целина.
*

spodelime

1 коментар on “Община Чирпан: Втора дама в кметския екип представи кметът Кичка Петкова”

  • елис wrote on 21 юли, 2012, 20:18

    Не тровете Чирпан с азбестово производство.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн