Контролната комисия на БСП идва в Стара Загора утре

STZAGORA.NET

ОПКК беше сезирана от доц. Бойчо Биволарски след отстраняването му от втория тур на изборите за общински лидер

Бойчо Биволарски

Представители на общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП пристигат утре (петък) в Стара Загора във връзка с жалба на кандидата за общински лидер на партията доц.Бойчо Биволарски. Припомняме, че на първия тур за избор на местен лидер на 22 април т.г. Биволарски получи най-много гласове (126), следван от Илия Златев, но на продължението на общинската конференция на 5 май т.г., след гласуван отвод, той беше отстранен от надпреварата и на втория тур се явиха Илия Златев и областният лидер Трифон Митев, като след вота Златев спечели председателското място с 97 гласа “за” срещу 73 за Митев. Веднага след случилото си Биволарски заяви, че ще сезира ОПКК за грубо нарушение на партийния устав.

Както конференцията на 22 април, така и продължението й на 5 май бяха белязани със скандали, незапомнени досега в местната история на БСП.

Утре се очаква представителите на контролната комисия да изслушат двамата конкуренти – доц.Биволарски и Илия Златев, както и да съберат факти и мнения за отминалия скандален партиен форум.

В устава на БСП не е фиксиран срок, в който комисията, оглавявана от депутатката Мая Манолова, трябва да се произнесе, но се очаква това да стане след един месец.

Йовка НИКОЛОВА
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн