Увеличават пенсиите, когато има приходи

STZAGORA.NET

Тотю Младенов

Правим всичко възможно, ще увеличим пенсиите, когато има повече приходи, каза в отговор на журналистически въпрос днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Въпреки кризата за последната година, два пъти сме увеличили минималната работна заплата, мисля, че така ще продължим и през следващата година. Заплатите в България не са от днес на това ниво, а от повече от 20 години. Заедно с бизнеса и синдикатите търсим възможности за подобряване на заплащането, включително и браншово ниво. В редица отрасли, предимно експортно ориентирани, благодарение на колективното трудово договаряне, заплатите са по-високи – фармация, металургия, химия, минна промишленост, енергетика“, коментира той.

По думите му 20-те процента, с които по негово предложение от 1 юли т.г. се увеличават заплатите на социалните работници, не са малко в тежката икономическа обстановка. Министърът препоръча да се разработват повече проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси“, за да се осигури работа за младежи, за хора над 55 години и с увреждания.
(СН)
*fevvНапишете коментар


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. Авторите запазват авторските си права върху статиите, като носят пълна отговорност за съдържанието им. Издателят получава неограничени права да предлага и разпространява изданието с публикуваните статии. Издателят не носи отговорност, ако авторите са причинили вреда на трети лица.
Powered by уеб дизайн