Чирпан събра стотици „чанчета” от цялата страна

STZAGORA.NET

Градът на Яворов  бе домакин на Втория национален преглед на групите от Клуба по български народни танци „Чанове”


На 16.06.(събота) община Чирпан бе за пръв път домакин на Втория национален преглед на групите от Клуба по български народни танци „Чанове”.

„Форумът се реализира със съдействието на община Чирпан и личната подкрепа на кмета на общината Кичка Петкова, с помощта още на „Чирпанстрой” ООД и ръководителя на Клуб „Чанове” – Чирпан и Стара Загора – Кирил Кирчев, както и с любезното съдействие на Районно управление „Полиция”, Чирпан” – с тези думи създателите на клуб „Чанове” Милена и Костадин Господинови откриха втория национален преглед на български народни танци в Чирпан.

Мероприятието започна в 11.00 часа предиобед с извиването на кръшно дунавско хоро, в което се включиха както всички „чанчета”, така и кметът на общината – г-жа Петкова и други жители и гости на Чирпан. Минути по-късно всяка една от групите представи на сцена своите подготвени танци, на които се наслади публиката.

Прегледът започна с изпълнението на групата от Чирпан, последвани от Стара Загора, Русе, Бургас, Варна, Пловдив, Елин Пелин и София.

Така след близо двучасова програма вторият национален преглед на Клуб „Чанове” завърши отново с хора, представени на сцената от чирпанската група.

За да усетят всички присъстващи тръпката на народните танци и да се включат в празника, за край се изви традиционно тракийско хоро, след което гостите от останалите групи „Чанове” се отправиха към плануваната си културна обиколка из Чирпан, като посетиха родната къща на Пейо Яворов и Художествена галерия „Никола Манев”.

И още едно вълнуващо изживяване преживяха гостуващите „чанчета”. В ранния следобед в събота всички дружно отпътуваха към манастир „Св. Атанасий” в село Златна ливада, където на поляната под манастира си разпънаха палатков лагер и се отдадоха на истинско веселие с народна музика и танци сред природата до следващия ден.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн