Чирпан: Стартира дългоочакван проект за ремонт на три училища

STZAGORA.NET

С подписването на договора днес официално бе даден старт на дългоочаквания проект за ремонт на три от училищата в Чирпан. След дълъг период на очакване и съмнения, че той въобще ще се реализира, проектът вече е факт.

Кметът на общината Кичка Петкова и мениджърът на избраната фирма–изпълнител „ПСГ” АД Александър Николов подписаха договор за инженеринг, включващ работно проектиране и строително-монтажни работи по проект „Ремонт и обновяване на образователни институции в Община Чирпан”. Проектът се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., общата му стойност е 5 956 694,00 лв. и е 100% безвъзмездна финансова помощ – 5 063 189,90 от Европейския фонд за регионално развитие и 893 504,10 лв. национално съфинансиране.

В ОУ „Васил Левски” ще се реконструира парната инсталация и ще се ремонтира „ново крило”. Ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, които ще доведат до спестяване на разходи за отопление.

В НУ „Свети Климент Охридски” ще се извърши основен ремонт на физкултурния салон. В СОУ „П. К. Яворов” ще бъдат извършени довършителни работи по сграда „Нов корпус”.

Ще бъдат изградени съоръжения за достъп на лица с увреждания (рампи за инвалиди и тоалетни) в сградите, където такива не са налични.

Срокът на изпълнение на договора е до март 2013 г.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн