Нова Загора: Кметът Николай Грозев даде изискано парти за абитуриентите-отличници

STZAGORA.NET

Стил, изящество, младост и красота си дадоха среща на четвъртия традиционен прием на кмета на община Нова Загора Николай Грозев за абитуриентите-отличници. В тяхна чест градоначалникът и екипът му устроиха приказно вечерно парти сред потъналата в зеленина и цъфнали цветя градина на Община Нова Загора.

В 20 часа на 21 май 2012 г. кметът Николай Грозев посрещна зрелостниците-отличници от четирите средни училища в града и придружаващите ги директори на учебните заведения. Младите усмихнати хора бяха топло здрависани и настанени на изящно украсените маси под опънатите шатри.


Приемът на абитуриентите беше уважен и от заместник-кметовете на Община Нова Загора Галя Захариева и Данка Чиликова, секретаря на Общината Веселина Трънова, началниците на отдели „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика” Соня Петрова и „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева.

Както всяка година, за всеки от младежите в края на вечерта беше подготвен подарък – снимка в рамка с личното послание на кмета Николай Грозев към завършващите зрелостници. За целта на всеки един от тях беше направена специална снимка с г-н Грозев.

Кметът Николай Грозев се обърна към младите хора с думите: “От 12 години очаквате този миг, когато ще кажете „сбогом” на класните стаи, на уроците, тревогите, напрежението преди контролна или изпитване. Ще въздъхнете с облекчение, защото ви е омръзнало да слушате вечните напътствия на родители и учители – какво и как да направите, как да се държите, какво още да постигнете, в какво да вярвате… Ще тръгнете всеки по своя път, без да се обърнете. И дори няма да ви се вярва, че всичко това ще ви липсва скоро – веселите, но кратки междучасия с набързо разменени думи и прегръдки по коридорите, класните стаи и дори досадния звук на училищния звънец. Тогава си спомнете за родното училище, за родния град, за хората, които винаги са ви подкрепяли и обичали и винаги ще милеят за вас, когато сте успели и когато не сте, когато сте щастливи и когато не сте, когато сте уморени от търсене на истината или сте изгубили вярната посока. Защото когато човек загуби вярната посока винаги се връща там, откъдето е тръгнал. И отново я намира. Намерете и вие себе си и своята посока. Имате отправна точка и нашата подкрепа и любов. Вървете смело! Но понякога се обръщайте назад, за да видите какво сте постигнали. А то, вярвам, ще е много! Пожелавам ви да изживеете достойно живота си, да вървите смело напред, да осъществите мечтите си, да чувствате удовлетворение от делата си. Бъдете щастливи! На добър час мили момичета и момчета! И до нови срещи в училището-живот”.

Специален поздрав към ръководството на общината и лично към г-н Грозев отправи ученичката от ПГСС Звездалина Тодорова, която е и носителка на тазгодишната стипендия на Ротари клуб Нова Загора.

Приказката за тези млади хора, започнала в един топъл есенен ден, завършва, както всяка красива история, с приказно парти. Затваря се една страница от техния живот, за да се отвори друга, още по-хубава. Изпращаме усмихнатите, изпълнени с дръзновение и надежда младежи през пролетта, а както знаем, тя е символ на новото начало, на възраждането, на новия живот. Отново звучат любимите песни „Един неразделен клас”, „Пак ще се срещнем след 10 години”.

Смълчаният град се оглася от виковете и смеховете на още един випуск абитуриенти, готови да тръгнат по широкия свят, да доказват себе си и да го покоряват. Някои от тях ще се завърнат, за да продължат реализацията си тук, други не, но всеки ще носи в себе си спомена от родното място, родното училище, учители и от всички, направили необходимото с много любов и всеотдайност, за да получат верен старт в живота.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн