Мирослав Найденов: Няма да отстъпя пред мандраджиите, които крадат от нашето здраве

STZAGORA.NET

Мирослав Найденов

“Мандрите, които сега се канят да протестират срещу наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, са тези, които са инсталирали машини, които могат да смесват растителна с животинска мазнина и да ни продават – на нас, на вас, на нашите деца, на нашите родители – нещо, което определено не помага на човешкото здраве и увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, разбирайте от инфаркти и инсулти”, каза днес в Стара Загора земеделският министър Мирослав Найденов.

“Така че на първо място – здравето на хората. Тези същите, които искат да протестират, продават тези “прекрасни български продукти” в кавички под логото “Българско бяло саламурено сирене” навън. И като го вземат немците, примерно, и го изследват, след това другите, които произвеждат истинско сирене, няма да могат да продадат и един килограм. Затова на второ място – защита на марката”, допълни министър Найденов.

“На тези, които продължават да произвеждат такова сирене, ще им бъде забранено да ползват наименованието “Млечен продукт” – продължи министъ рът. – Да си го кръстят “Растителен продукт” – те вече са на отделен щанд. Сега ще им разделим и наименованията.

Затова нямам притеснения, че някой иска да протестира. Ами ако излязат да протестират онези, които са останали например инвалиди затова, че са получили инфаркт? Ако протестират потребителите, всички ние, че те ни мамят, кръщавайки го “Млечен продукт” само затова, че вътре са вложили 6 или 8 процента мляко, а останалото е палмово масло? А ако протестират животновъдите затова, че мандрите, вместо да купуват мляко, много по-изгодно им идва да купуват тези боклуци?

Под натиска на стачка досега аз не съм отстъпил. Такива големи машини идваха преди няколко месеца в София… Стачкували са всички. Затова казвам: когато става въпрос за здравето на бъларина, за мен по-важно от това няма. Ще им бъде даден преходен период, за да могат да сменят етикетите и да организират бизнеса си. Така ще е. Знаете, че когато ги натиснем по отношение на качеството, дали са сега в случая мандраджии, дали преди, когато извадихме от пилешкото месо водата, която купувахме, и забранихме тумблирането – протестираха други. Със сиренето е вид тумблиране – вкарване на нещо друго в това, което ни лъжат, че е. Просто те крадат от нашето здраве, продават го за сметка на нашето здраве. И това няма да продължава. Ако искат – да протестират.”
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн