Уважаван лекар се самоуби

STZAGORA.NET
66-годишният лекар от Чирпан д-р Тодор Илиев е намерен мъртъв от съпругата си в семейното жилище в края на миналата седмица. Смъртта е настъпила, след като се е прострелял в главата със законно притежаван от него пистолет “Макаров”.

Д-р Тодор Илиев дълги години е бил шеф на Вътрешно отделение на болницата в Чирпан. След това е минал на частна практика. Това каза за медията ни д-р Неделчо Тотев, директор на болницата. Д-р Илиев е страдал от нелечима болест и вероятно не е могъл психически да понесе диагнозата си.

Според д-р Тотев постъпката на неговия колега може да се тълкува и като проява на изключителна сила, тъй като вероятно не е искал да обременява близките си с грижи за него, не е искал да буди съжаление у хората и затова е сложил край на живота си. Напоследък е имал много силни болки и е отказвал да се лекува. Не е търсел помощта на бившите си колеги от болницата в Чирпан, а е общувал единствено с личния си лекар, коментира още д-р Тотев.

Жанета ДЕЯНОВА
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн