18 пчелари от Стара Загора ще получат финансова помощ

STZAGORA.NET
18 пчелари от старозагорското дружество “Липа” подписаха договори по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г. Това съобщи за медията ни председателят на дружеството Тодор Иванов.

Подписани са общо 758 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Общата стойност на одобрената финансова помощ по тях възлиза на 4 569 487 лв.

Кандидатите могат да получат договорите си в oбластните дирекции на ДФ “Земеделие”, отдел “Прилагане на мерки и схеми за подпомагане”, по постоянен адрес за физически лица и по адрес на регистрация за юридически лица.

Припомняме, че приемът по пчеларската програма за финансовата 2012 г. започна на 20 декември 2011-a за мерки А “Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е “Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти”. Заявленията по мерки B, C и D – за борба срещу вароатозата, за извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед и за подкрепа на подновяването на пчелните кошери, бяха приемани от 16 януари т.г. до изчерпване на финансовия ресурс.

Жанета ДЕЯНОВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн