Учените разбраха кое причинява рака

STZAGORA.NET

Лекарите са уверени, че причината се крие в самовнушението

Американските учени потвърдиха разпространеното мнение за това, че причината за много тежки болести, включително и за рака, пише selectornews.com, като цитира podrobnosti.ua.

До този извод са стигнали изследователи от Хюстън, които доказали връзката между депресията и продължителния стрес с онкологичните заболявания. Учените отдавна са забелязали тази взаимовръзка в практиката, но дълго време не можеха да излязат с теоретична обосновка на извода. Сега вече те имат необходимите факти.

Учените обясняват: у хората, преживяващи депресивно състояние, се покачва съдържанието на протеин (белтъчините) в кръвта. А често точно протеинът ускорява развитието на раковите клетки и способства за ръст на метастазите. В организма на хората, които преживяват стрес и депресия в течение на дълъг срок, се образува норепинефрин. Това вещество ускорява размножението на клетките, които вече са поразени от злокачественото образувание.

Известно е, че когато човек се намира в подтиснато психологическо състояние, мозъкът изпраща сигнали до всяка клетка на организма. Клетките, в това число и злокачествените, реагират на тези импулси и започват развитие. Проблемът не засяга безгрижните оптимисти. Вследствие на това учените съветват всички, които се страхуват да не загубят здравето си, по-рядко да мислят за тежки болести и да се радват на живота. А за опасността от онкозаболявания да си спомнят само по време на редовния профилактичен преглед при специалист.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн