И Чирпан почете паметта на Апостола

STZAGORA.NET

На 19-ти февруари преди обяд със специално подготвена програма възпитаниците на ОУ „Васил Левски” в Чирпан отбелязаха 139-тата годишнина от гибелта на Апостола на свободата на България – Васил Левски.

На събитието присъстваха кметът на община Чирпан Кичка Петкова, председателят на Общински съвет Чирпан Христо Стефанов, директорът на ОУ „Васил Левски” Киро Пенев, както и представители на институции, партии и коалиции в града, общински съветници и много други чирпанлии:


След като изнесе кратко слово в чест на Апостола на българската свобода, г-жа Петкова подари на всеки участник в програмата, посветена на патрона на училището, книжка за живота и делото на Васил Левски, както и изданието „Лунен кладенец” от поета Димитър Данаилов.

След това всички присъстващи, водени от знаменосците, се отправиха към паметника на Левски, намиращ се на площад „Възрожденци” в града, който не случайно е поставен срещу родната къща и до паметника на неговия приятел, съратник и последовател – чирпанлията Георги Данчов-Зографина.

Венци и цветя в памет на Васил Левски бяха положени от името на община Чирпан, Общински съвет Чирпан, ОУ „Васил Левски”, Общински комитет „Васил Левски”, останалите училища в града, институции, музеи, читалища, клубове и други институции.

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн