140 000 московчани защитиха Путин, опозицията събра 36 000 на митинга си

STZAGORA.NET


140 000 души подкрепиха днес руския премиер и кандидат за президент Владимир Путин, като се включиха в “антиоранжевия митинг”  на Поклонной горе (до централния музей на Великата отечествена война) в Москва, съобщи РИА Новости. Контрамитингът на опозицията на Блатния площад е събрал 35-36 000 участници.

“Не искаме нова гражданска война, затова сме тук. Ние сме повече! Не на оранжевата чума! Всички сме за честни избори, но не ни е нужна нова 1991-ва година! Ние сме за стабилност. Поддържаме Путин, защото той няма алтернатива”, казаха ораторите. Някои от тях констатираха, че се наблюдава политическа поляризация в страната. Митингът започна в 11 часа българско време и завърши час по-късно.


-
-
Началото на контрамитинга на опозицията на Блатния площад бе обявено в 11.48 часа българско време, но речите започнаха около 12 часа. “Русия без Путин”, скандираха периодично ораторите. “Не е вярно, че служим на американските интереси и желаем разпада на Русия”, заяви от трибуната млад московчанин. “Ние сме в правото си, ние защитаваме бъдещето на страната, която обичаме и няма да я отстъпим никому. За нас всичко започва от днес. Тази година ще се обединим”, обяви лидерът на опозиционната партия “Яблоко” Григорий Явлински. Митингът гласува декларация с искане пред властите да бъде регистрирана кандидатурата на Явлински за участие в предстоящите президентски избори. Поискано бе и незабавно освобождаване на всички политзатворници, отмяна на резултатите от изборите за Държавната дума и провеждането на нови предсрочни избори за парламент и президент. Митингът завърши в 12.42 ч. българско време.


-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн