Чирпанските старейшини отново не се съгласиха за референдум в Яворово

STZAGORA.NET
На 26-ти януари се проведе редовно заседание на Общинския съвет в Чирпан, съобщиха от пресцентъра на общината.

Старейшините за пореден път отхвърлиха предложението за провеждането на искания от жителите на село Яворово референдум за отделянето му от община Чирпан и преминаването му към община Стара Загора. Докладната бе внесена като извънредна от кмета Кичка Петкова. В нея се искаше съгласие за организационно-техническа подготовка на местен референдум на 18 март 2012 г., но такова отново не бе дадено. Общинските съветници не се съгласиха с утвърждаването на образци от книжата за референдум и не одобриха разходите за организирането му от общинския бюджет.

Становището и мнението по въпроса на Общински съвет Чирпан е, че изключването на селища от целостта на общината не е в интерес нито на нея, нито на жителите й.

На заседанието Общинският съвет даде съгласието си за предоставяне на имот частна-общинска собственост, за да се ползва за нуждите на Исторически музей Чирпан. Решението им изключително много зарадва служителите и ВРИД директора на музея Нася Якимова, тъй като те от дълго време искат сграда, в която да съхраняват експозиционния си фонд и да я ползват по предназначение.

Съветниците дадоха и своето съгласие за поемане на общински дълг в размер на 413 000 лева за първия етап от изграждането на пречиствателна станция за отпадни води в града.
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн