Пламен Димитров: До дни предстои сключване на споразумение в Мините

Пламен Димитров

КРОСС/STZAGORA.NET
Стачката в “Мини Марица-изток” няма да доведе до вдигане на цената на електроенергията, докато ТЕЦ-овете в България работят. Това каза в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров и прогнозира, че следващите дни предстои сключване на споразумение между стачните комитети и ръководството в “Мини Марица-изток”. Утре той и президентът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев ще бъдат при стачниците. Според Пламен Димитров има условия за постигане на компромиси.

“Докъде може да стигне компромисът е трудно да кажа. Аз съм убеден, че и двете страни вече са готови на някакъв компромис и той трябва час по-скоро да бъде намерен, да не страдат допълнително хората, да не страда дружеството, да не страдаме всички като консуматори. Иначе, категорично отхвърлям и отричам към настоящия момент, дори и на шестия ден от стачката, каквото й да било драматично влияние възможно от тия шест дни или седем дни утре, или осем дни дори, на стачката върху цената на ел. енергията. До момента никой от ТЕЦ-овете, които се захранват с въглища не е спрял. По-сериозен ефект и върху енергетиката, върху ел. енергията като цяло би имала стачката в момента, в който някой от ТЕЦ-овете спре”, заяви пред БНР Пламен Димитров.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн