Синдикатите в „Мини Марица-изток“ отказват да се явят в Националния институт за помирение и арбитраж

STZAGORA.NET
В редакцията на STZAGORA.NET бе получено съобщение от пресцентъра на “Мини Марица-изток” ЕАД.  Публикуваме текста му без редакторска намеса:

Усилията на ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД да върнат синдикатите на масата за преговори и днес не бяха уважени. В късния следобяд вчера, 5 януари, мениджърският екип покани синдикалните ръководства да се опитат да възстановят нормалния диалог между двете страни. В предложеното споразумение бяха записани два варианта. Единият – за изплащане на допълнителни възнаграждение за добри производствени резултати, разпределени по структурни звена по решение на работодателя, като синдикатите също да имат право на предложения, а вторият – за изплащане на допълнително възнаграждение за добри производствени резултати на всеки един работник и служител.

Представителите на стачния комитет не се съгласиха с предложенията и до подписване на споразумение отново не се стигна. Въпреки това ръководството продължи да търси добрия тон за разрешаване на съществото на възникналия колективен трудов спор и предложи за посредник в спора отново да бъде привлечена комисия, назначена от директора на Националния институт за помирение и арбитраж. Стачните комитети към синдикалните организации отказаха да влязат в процедура за доброволен арбитраж по съществото на спора.

Днес, 06.01.2012 г., в края на работния ден в деловодството на „Мини Марица-изток” ЕАД все пак беше внесено уведомлание за предприемане на ефективни стачни действия.

Ръководството от своя страна ще внесе искане в съда за обявяване на стачката за незаконосъобразна.
-

споделяне на връзка

1 коментар on “Синдикатите в „Мини Марица-изток“ отказват да се явят в Националния институт за помирение и арбитраж”

  • Dimitar Enev wrote on 7 януари, 2012, 9:43

    Решение има само едно. “Желязната лейди” го е практикувала успешно с авиодиспечерите на времето. Оттогава и през ум не им минава да стачкуват. Безработни висшисти и със средно образование в България колкото щеш.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн