“Подкрепа” зове депутатите да не подкрепят Бюджет 2012

STZAGORA.NET

Михаил Михайлов

Националният стачен комитет и Изпълнителният съвет на КТ “Подкрепа” ще предприемат необходимите действия за организирането и провеждането на ефективни национални протести, включително и стачка, съобщи Михаил Михайлов, председател на Синдикалния регионален съвет в Стара Загора. Пълномощията за това са делегирани на извънредно заседание на Конфедеративния съвет на 5 декември, на което е пoтвърдено и решението от 17 ноември 2011 г. за оттегляне от тристранния диалог на всички нива.

Действията във връзка с протестите ще бъдат съобразени с непрекъснато променящата се обстановка в страната, запазва се и колаборацията с КНСБ.

“Не можем да приемем нито едностранното нарушение на правителството от положените подписи под Споразумението между синдикати, работодатели и държава за пенсионната реформа, нито незаконното внасяне на промените чрез Закона за бюджета между първо и второ четене, без те да са обсъждани в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Аргументите за промяната на възрастта за пенсиониране на първа, втора и трета категория труд не са убедителни. Ние сме отворени за диалог и смятаме, че това е начинът за решаване на проблемите. Знаем, че ситуацията е трудна, но не сме съгласни да ни извиват ръцете. Имаме конкретни предложения, които могат да повишат събираемостта на осигурителните вноски. Не е истина, че бюджетът на НОИ е в толкова тежко състояние. Ще припомня, че става въпрос не само за криминализирането на неплащането на осигуровки, но и за укриването им. Прилага се двоен аршин. И ако някой непрекъснато повтаря, че няма пари, трябва да обясни къде са отишли и защо ги няма”, коментира Михаил Михайлов.

По думите му на заседанието на Конфедеративния съвет е изразено несъгласие и с отнемането на добавката за прослужено време.

“Призовавам народните представители от Старозагорски избирателен район да не подкрепят тези промени при гласуването на второ четене на Закона за държавния бюджет днес. Те са избрани да защитават правата на хората и не бива да забравят, че суверен е народът”, заключи Михаил Михайлов.

Таня ИВАНОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн