Митинг на гарата подкрепи железничарската стачка

STZAGORA.NET/КРОСС
Митинг в подкрепа на стачката в железниците организираха синдикатите на гара Стара Загора. Над 200 работници и граждани, лекари и учители изразиха солидарността си със стачкуващите железничари. И днес всички работници и служители от пътнически и товарни превози и от службите на железопътната инфраструктура в Стара Загора участват в протеста, съобщи БНР.

На извънреден координационен съвет в столицата Синдикатът на железничарите ще обсъди параметрите на Колективния трудов договор в системата на БДЖ холдинга, съобщи Димитър Динев – председател на Стачния комитет на железничарския синдикат. Според него на този етап са постигнати договорености с холдинга по някои от клаузите в колективния договор, проблемно остава споразумението до 1 юни 2012 година да няма съкращения и намаляване на заплатите в БДЖ, а след това да бъде създадена бонусна система за оценяване труда на железничарите.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн