КНСБ и КТ “Подкрепа” – заедно на протеста в София

STZAGORA.NET

19 автобуса и 2 микробуса със синдикалисти от областта тръгват за София

Общо с 19 автобуса и два микробуса ще тръгнат синдикалистите от област Стара Загора за участие в Националния протестен митинг, организиран от КНСБ и КТ “Подкрепа”. От КНСБ са организирали 10 автобуса, но ще има и допълнително автомобили, каза председателят на Регионалния съвет Иванка Данаилова. По думите й само от Стара Загора ще има три автобуса. Много активно ще е участието на структурите в енергетиката и въгледобива, но ще има и от синдикатите в здравеопазването, в образованието, в администрацията. “Надяваме се да надделее разумът и да се възстанови нормалната работа на Националния съвет за тристранно сътрудничество, да има диалог. Категорично смятаме, че проблемите са решими преди всичко с увеличаване на приходите, за което имаме предложения, а не само с ограничаване на разходите”, коментира Данаилова.

Членовете на на КТ “Подкрепа” тръгват с 9 автобуса и два микробуса, уточни председателят на Синдикалния регионален съвет Михаил Михайлов. Те също отчитат най-активно присъствие на хора от “Мини Марица-изток”, ТЕЦ “Марица-изток 2″ и “Брикел”, а от областния център картината е по-пъстра. “Очаквам депутатите да ни чуят и да разберат, че това, което ние искаме, не е за синдикатите, не е за управляващите, а за хората. Готови сме на диалог и се надяваме той да започне по-скоро”, каза Михаил Михайлов.

В 11 часа към площада пред Народното събрание в София тръгват два лъча. Представителите на КТ “Подкрепа” ще тръгнат от стадион “Васил Левски”, а на КНСБ – от площад “Македония”. От 11 часа започва Националният протестен митинг.

Междувременно и в двата синдиката тече писмено допитване до членовете за нагласите за следващи протестни действия, ако не се постигне резултат от митинга.
Таня ИВАНОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн