КНСБ – Стара Загора тръгва на протест с десет автобуса

STZAGORA.NET

Иванка Данаилова

Десет автобуса със синдикалисти от област Стара Загора ще тръгнат в сряда за националния протестен митинг в София, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет на КНСБ. Освен това ще има хора, които ще пътуват с микробуси или леки автомобили.

КНСБ и КТ “Подкрепа” се противопоставят на предложението за увеличаване на възрастта за пенсиониране и отпадането на допълнително възнаграждение за стаж. Решението за протестния митинг бе взето преди последния опит за диалог в Националната комисия за тристранно сътрудничество, в който се включи и премиерът Бойко Борисов. Независимо от позицията на синдикатитe, 21 народни представители от ГЕРБ внесоха законопроекта в Народното събрание.

“Протестите са крайна мярка, но няма друг начин да бъдем чути. Ние продължаваме да твърдим, че промените в тази област трябва да се правят плавно, в условия на диалог, с вземане на конструктивни решения. Има възможности, които трябва да бъдат обсъдени преди да се вземе решение. Ние залагаме на увеличаване на приходите, а не на свиване на разходите”, коментира Иванка Данаилова.

От 11 часа в сряда от централата на КНСБ на площад “Македония” в София започва протестно шествие до площада пред Народното събрание, където от 13 часа ще започне митингът.

Успоредно с това в КНСБ и “Подкрепа” тече допитване за вида на евентуални бъдещи протестни действия.

Таня ИВАНОВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн