Осъдиха Златния на 7 години затвор

STZAGORA.NET
Състав на Окръжен съд – Стара Загора, се произнесе “виновен” по делото срещу Иван Арабаджиев-Златния от Раднево. Обявеният за тартор на престъпна група с цел разпространение на наркотици ще бъде лишен от свобода за срок от 7 години.

На съдебното заседание на 21 ноември бяха разпитани 10 свидетели. В показанията си те бяха категорични, че са си купували марихуана и амфетамини от Арабаджиев, както и че той е бил ръководител на останалите дилъри в Раднево.

Като веществени доказателства по делото бяха представени и специални разузнавателни средства, доказващи, че подсъдимият е контролирал престъпната дейност и от затвора, където в момента излежава присъдата си по друго обвинение.

В съдебната зала стана известно, че именно той е човекът, който контролира каналите за разпространение на наркотиците в Раднево и по морето по време на абитуриентските балове и свързва “подчинените” си с дилъри в София, от които се снабдяват със стоката.

В 15-дневен срок Иван Арабаджиев има право да обжалва решението на съда пред по-висша инстанция.

Жанета ДЕЯНОВА
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн