Старозагорският депутат Иван Иванов ще се оттегли от националното ръководство на ДСБ. Двамата старейшини от “Синята коалиция” ще подкрепят общинското ръководство в полезните му за Стара Загора решения

STZAGORA.NET

Въпреки проблемите на национално равнище, в Стара Загора взаимодействието между ДСБ и СДС в “Синята коалиция” бе за пример, изтъкна старозагорският депутат Иван Иванов пред местните медии днес. Заедно с него бяха двамата новоизбрани общински съветници от коалицията – д-р Даниела Памукова и Георги Ранов. Тримата поздравиха Живко Тодоров от ГЕРБ с избирането му за кмет на общината, като не скриха, че очакват той да внесе нова енергия в управлението на Стара Загора.

“Няма съмнение, че натискът върху него ще бъде голям и от всички посоки. Но Живко Тодоров трябва да покаже принципност и характер да води Стара Загора”, препоръча му Иван Иванов.

Двамата старейшини от “Синята коалиция” заявиха пред медиите, че ще подкрепят всички решения на новото общинско ръководство, които са в интерес на Стара Загора.

Иван Иванов съобщи, че възнамерява да се оттегли от поста си на зам.-председател на Националното ръководство на ДСБ. Той ще направи това на насроченото за 26 ноември национално събрание на партията, на което съставът на ръководния орган ще бъде подновен.

Доайенът в ръководството на тъмносините ще предприеме тази стъпка, за да даде пример и в ръководството да влязат млади хора, съобщи самият той в Стара Загора. Но си спести отговора дали така не поема отговорност за слабото представяне на изборите. “Ако аз не дам пример…” – многозначително не довърши мисълта си 66-годишният народният представител, който в интерес на истината изглежда поне с десет години по-млад, а на политическата му активност могат да завидят мнозина негови колеги.

Иван Иванов окачестви като грешка подмяната на “Синята коалиция” с друг десен формат – т.нар. “Съюз на десните сили” – от страна на ръководството на СДС. Проблемът в коалицията между СДС и ОДС било участието в нея на лица като Стефан Софиянски и Евгени Бакърджиев, заради които навремето ДСБ се отдели от СДС. “Тази подмяна бе отхвърлена от избирателите. Това доказва, че “Синята коалиция” е безалтернативна за дясното политическо пространство. Но тя не може да се състои само с нашето желание”, каза депутатът. За реанимирането й тази седмица щели да се проведат интензивни разговори между ДСБ и СДС, които може би ще започнат още тази вечер.
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн