Харизаха хиляди тонове метал от мазето на Партийния дом?

STZAGORA.NET
На 19 октомври 2011 г. цялата сграда на Регионална библиотека “Захарий Княжески” беше силно обгазена със задушливи газове. Оказа се, че това е дело на старозагорската фирма “Камелия-2001″, която е получила разрешение за рязане на метали в общото мазе на сградата – бившия партиен дом.

След сезиране на всички инстанции, на 20 октомври ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора проф. Димитър Динев назначи комисия с председател инж. Милена Димитрова, началник-отдел ИУП, да проучи казуса. В присъствието на Валентин Мустакеров – поддръжка в библиотеката, и Ангел Ангелов, домакин в НОИ, е извършен оглед на подземното ниво на сградата.

Установено е, че в помещението на климатичната инсталация са разкомплектовани, изрязани и изнесени климатичните шкафове и въздуховодите към тях. В котелното помещение са изрязани и изнесени котелът (с размери на парен локомотив), помпите, тръбопроводите и арматурите към него и електрическите кабели на климатичната инсталация. Демонтирани са и са изнесени електрическите и противопожарните табла от помещенията и коридорите на приземния етаж, въздуховодите, които са били монтирани по таваните на всички коридори и други помещения. Липсват целият окачен таван тип “хънтър” (алуминиев), който е покривал помещението, предвидено за сладкарница, тежките метални врати на котелното, агрегатното и др. помещения. Направени са отвори на тухлените стени и са счупени два прозореца на котелното помещение.

“Проверката на комисията показа, че издаденото разрешение е за почистване и извозване на отпадъци, в т.ч. и на метални, но на място се оказа, че има извършени и други нерегламентирани операции – уточни за медията ни проф. Димитър Динев. – Освен това не са констатирани точните количества за разфасования и изнесен метал. Докладът на комисията е предоставен на кмета и се чака решението му. Вината за случилото се вероятно е двустранна.”

Росица АЛЕКСАНДРОВА

P.S. Надали в края на мандата си кметът ще наложи санкции на виновните лица за злоупотреба с общинско имущество. Фирмата вече се е облагодетелствала. С колко – специалистите могат да изчислят. Дай Боже поне част от голямата сума да се върне в общинския бюджет, ама надали.
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн