Казанлък: Галина Стоянова отклони поканата на Васил Самарски за публичен дебат

Галина Стоянова

STZAGORA.NET
Кандидатката за кмет на Казанлък от ПП ГЕРБ Галина Стоянова разпространи отворено писмо до прекия си конкурент на предстоящия в неделя балотаж – Васил Самарски (БСП), в което определя като твърде закъсняла поканата му за публичен дебат по ПРЕС ТВ върху проблемите и бъдещето на Казанлък. По-долу публикуваме писмото й без редакторска намеса.

До г-н В.Самарски,
кандидат за кмет на община Казанлък от БСП

Уважаеми господин Самарски,

Във връзка с изпратената от Вас покана за дебат днес, със съжаление мога да ви отговоря, че тя е крайно ненавременна.

Смисъл от такъв дебат имаше в началото или по време на предизборната кампания. Така кандидатите за кметското място можеха да изложат своите виждания по основните теми, които вълнуват гражданите на общината. Всеки от тях е имаше своите предложения. В този период обаче никой от кандидатите не получи тази възможност или покана от Вашата телевизия или Вашето радио.

На 23 октомври гласоподавателите показаха, че са определили своя избор и без такъв дебат. И аз безусловно го приемам. Гражданите на Казанлък очевидно вече са направили преценка – и на посланията, и на програмите, и на качествата на кандидатите, което личи ясно от вота им.

Въпреки това аз ще изпълня до края на тази седмица изключително натоварена програма със срещи, които имам. Не смятам за редно да отложа нито една от тях заради закъснял дебат, докато хората ме очакват. Така че програмата ми налага да откажа изпратената в последния момент от Вас покана. Не го приемайте като реакция към обидното отношение и неверните твърдения от Вашата пресконференция, проведена след като станаха ясни резултатите от изборите. Ще се постарая да не го приемам лично, защото това е въпрос на достойнство, на възпитание на всеки човек и въпрос на уважение към правилата на демокрацията. Няма да си позволя да влизам в такъв дебат и да Ви отговоря.

Така че с цялото нужно уважение Ви пожелавам достойно поведение и мъжество за втория тур на изборите в Казанлък. Искам да напомня отново, че аз не участвам в тази кампания, за да създавам противопоставяния и врагове, а за да търся съмишленици, с които да работим за доброто на града и общината ни.

Предлагам Ви да постъпим като е редно – с нужното уважение към хората. Да се доверим на интелигентността и преценката им, приемайки техния вот на 30 октомври. След тази дата всеки от нас ще има възможност да покаже как работи в интерес на общината и от това ще зависят и нейните перспективи. Именно това е важното. Надявам се, че сте съгласни с мен.

Галина Стоянова,
кандидат за кмет на Казанлък от ПП ГЕРБ
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн