Кандидатите за кмет на Стара Загора Бойчо Биволарски и Живко Тодоров си размениха писма

STZAGORA.NET
Днес кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора Бойчо Биволарски и кандидат-кметът на ПП ГЕРБ Живко Тодоров си размениха писма по повод предложение на доц.Биволарски за провеждането на предизборен дебат помежду им. Публикуваме двете писма без редакторска намеса.

Писмото на Бойчо Биволарски:

До г-н Живко Тодоров
Кандидат-кмет на Стара Загора
От ПП „ГЕРБ”

Бойчо Биволарски

Уважаеми г-н Тодоров,
Имам удоволствието да Ви поканя на публичен дебат за основните проблеми на Стара Загора. Смятам споделяте моето мнение, че по една или друга причина, в хода на предизборната кампания същински дебат „очи в очи” не се състоя. Убеден съм също, че и Вие като мен споделяте мнението, че старозагорци заслужават този дебат. За да не бъдем обвинени в пристрастност, предлагаме дебатът да бъде без модератор и да протече под формата на дискусия между нас двамата за бъдещето на Стара Загора. Така всеки ще има възможността аргументирано да представи и защити своята визия за бъдещето на града ни. За да има истински условия за спокоен и смислен дебат, Ви предлагам той да се осъществи в пресклуба на БТА в Стара Загора, в присъствието само на журналисти, без да се допускат наши и Ваши симпатизанти.
Най-учтиво Ви каня утре, 26.10.2011 г. от 11:00 часа в пресклуба на БТА.

С уважение:
Бойчо Биволарски
Кандидат-кмет на Стара Загора
От БСП
25.10.2011 г.

Отговорът на Живко Тодоров:

Защо няма какво да дебатирам с Вас

Отговор на писмо, изпратено от г-н Бойчо Биволарски до мен на 25.10.2011 г.

Живко Тодоров

Уважаеми г-н Биволарски,

През цялата кампания се отнасях с уважение към Вашата кандидатура и се опитах да водя политически разговор с Вас. В отговор, Вие се държахте, меко казано, невъзпитано и системно проявявахте неуважение към хората от моето поколение, като изразявахте презрението си към способностите и уменията на по-младите от Вас старозагорци и чрез мен се обръщахте към тях с “моето момче”.

След първия тур на изборите, който Вие бяхте убеден, че ще спечелите, след като доведохте министър от тройната коалиция в родния ми град да обяснява, че АЕЦ “Белене” е по-важен проект от новите блокове, 9-и и 10-и на ТЕЦ Марица – Изток 2, все пак запазвам известно уважение към Вас. Затова отговарям на писмото Ви. По време на цялата предизборна кампания зачитах достойнството на привържениците и симпатизантите на БСП и на Вашите избиратели. Вие дори не им благодарихте в деня след изборите, а заявихте, че вотът бил манипулиран.

Днес получавам от Вас писмо, в което би било възпитано да ме помолите учтиво да участвам на дебати с Вас. В него, вместо любезно да предложите заедно да определим къде и при какъв регламент ще се състоят такива, Вие си позволявате да ми определяте час и място, където искате да се срещнем. Това е поредната Ви проява на неуважение, но вече не лично към мен, а към 29 314 старозагорци, които ме подкрепиха. Аз вече представлявам тези хора, г-н Биволарски! И ако си мислите, че чрез мен можете да им поставяте ултиматуми, то за пореден път грешите.

На 26.10.2011 г. имам важната задача да посрещна следващия президент на Република България, г-н Росен Плевнелиев, в Стара Загора и да му покажа 8-хилядолетната история на родния ни град. По-важно за Стара Загора е да бъда с него, за да му покажа защо градът ни заслужава уважението и подкрепата на президентската институция и на българското правителство, отколкото да водя дебати с човек, който не уважава опонентите си и няма навика да слуша хората.

Г-н Биволарски, уважавам Ви като общински лидер на БСП. Вече дебатирах с Вас на няколко пъти през последния месец. За съжаление Вие не дойдохте на един от най-важните дебати за града ни, този за инфраструктурата, проведен в “Радио Стара Загора”. Отвърнахте на уважението, което Ви показах досега, като обявихте, че гледате на кметската работа в Стара Загора като на средство за сваляне на правителството. След тези думи не очаквам да чуя нищо конструктивно от Вас!

С уважение към опита Ви, към усилията, които положихте в настоящата предизборна кампания и най-вече към хората, които Ви подкрепиха.

Живко Тодоров

25.10.2011 г.
Гр. Стара Загора
-

бутон за социални мрежи

2 коментари on “Кандидатите за кмет на Стара Загора Бойчо Биволарски и Живко Тодоров си размениха писма”

  • Мариела Братоева-Бонева wrote on 26 октомври, 2011, 10:18

    Време беше младите хора – новите лица на политиката, да докажат, че могат да работят здраво за промяната и за признанието на хората. Доказателство е кметът на Бургас, а аз вярвам, че и Стара Загора ще последва този пример. Успех (в който не се съмнявам)!!!

  • Янко wrote on 31 октомври, 2011, 13:19

    Много добър отговор : ]


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн