Прогнозни резултати: Живко Тодоров е на косъм от победа на първи тур, Бойчо Биволарски и Дамян Георгиев на кантар за второто място, Самарски и Галина Стоянова на балотаж в Казанлък

STZAGORA.NET

За актуалните към момента резултати (понеделник сутрин) преминете към следния текст:  (КЛИКНЕТЕ ТУК)
Прогнозни резултати от изборния ден от неделя вечер:

В Стара Загора:

Живко Тодоров (ГЕРБ) е на косъм от победа на първи тур (49,5%, по други данни 49%), Бойчо Биволарски (БСП) и Дамян Георгиев (независим) са на кантар за второто място с около 16%, с лека преднина за доц.Биволарски. По-точни резултати ще излизат на всеки час от Общинската избирателна комисия, след като в нея започне обработката на протоколите от изборните секции. Очаква се първите данни да започнат да постъпват около полунощ. Преди това обаче партиите и кандидатите ще имат допълнителна яснота от паралелното броене на бюлетините, което извършват.

Във вота за общински съветници първите прогнози са 44,2% за ГЕРБ, 13% за БСП и т.н.

Изборният ден в Стара Загора завърши с 47,66% избирателна активност. Гласуваха 68 476 души от общо 143 673 с право на глас за общински съветници и кметове.

В Казанлък:

Прогнозата е, че на балотаж отиват Васил Самарски (БСП) и Галина Стоянова (ГЕРБ).

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн