Връчиха руско отличие на старозагореца Любомир Вълков

STZAGORA.NET

Любомир Вълков (с червената вратовръзка) получи отличието от ръководителя на Представителството на РОССОТРУДНИЧЕСТВО в България Владимир Иванов (в средата)

 

Руската федерална агенция “РОССОТРУДНИЧЕСТВО”, отговаряща за културните и научно-информационни връзки с чужбина, награди старозагореца Любомир Вълков, активен деец на движението за приятелство с Русия  и председател на сдружение “Славянски културно-информационен център Евразия-България”, с почетния знак “За дружба и сътрудничество” на Министерството на външните работи на Руската федерация. Отличието му бе връчено от ръководителя на Представителството на РОССОТРУДНИЧЕСТВО у нас Владимир Иванов, съветник в посолството на РФ в България.

Почетният знак е присъден на Любомир Вълков за неговата дългогодишна дейност по поддържане и възстановяване на паметниците у нас, свързани с Руско-турската освободителна война, и най-вече за работата му по мемориала на геройски загиналия под Стара Загора в защита на Самарското знаме офицер от руската армия подп.Павел Калитин, който признателните старозагорци вдигнаха преди 4 години от гранит в родния му град Холм, Русия.

През последните 2 години, откакто е учредено, отличието е връчено едва на 58 души в света, съобщи Владимир Иванов. В България досега негов единствен носител бе председателят на Федерацията за приятелство с народите на Русия и страните от ОНД проф.Захари Захариев (вляво на горната снимка).

“Намираме се в най-активните месеци от Годината на руската духовност в България, както и в навечерието на следващата година, която в Русия ще премине под знака на българската духовност и на 135-годишнината от Освободителната война, припомни на церемонията проф.Захариев.
-

социални бутони

2 коментари on “Връчиха руско отличие на старозагореца Любомир Вълков”

  • Ангелов Иван wrote on 31 октомври, 2012, 10:53

    Помогите установить контакт с Люблмиром Вълковым ,
    Иван Ангелов, гр. Запорожие, Украйна

  • admin wrote on 31 октомври, 2012, 13:45

    Адрес почты Любомира Вълкова:
    l.valkov@abv.bg


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн