Мълния: Доц.Бойчо Биволарски отпада от листата за съветници на коалиция “БСП и ПБС”

STZAGORA.NET

Доц.Бойчо Биволарски

Кандидатът за кмет на БСП в Стара Загора доц.Бойчо Биволарски, който бе и трети поред в листата на коалиция “БСП и Партия Български социалдемократи”, отпада от списъка с кандидати за общински съветници, стана ясно днес.

Причината – компютърът е “изплюл” името му, тъй като не е възможно един кандидат да бъде представен от името на два различни политически субекта в предстоящите местни избори.

Общинската избирателна комисия веднага е сезирала ЦИК за казуса. Оттам са отговорили очакваното – че доц.Биволарски ще трябва да се откаже или от участието си в листата, или от кандидатурата си за кмет. Решението за листата се е очертало като коректно, тъй като регистрацията на кандидата като участник в листата е направена втора по ред, минути след като е била вписана регистрацията му за участие в кметските избори.

Формално решението на ЦИК се очаква да бъде публикувано в малките часове тази нощ.

По наша информация доц.Биволарски е наясно с проблема от вчера (вторник), но е заявил, че няма да обжалва решението на ЦИК.

Излизането му от листата на коалиция “БСП и ПБС” означава, че ще трябва да се промени интегралната бюлетина с имената на партиите, коалициите и първите трима от листите им. Печатането й вече е спряно и ще бъде подновено, когато всичко по казуса бъде уточнено окончателно.

Възможно е БСП да има проблеми и с плакатите си, на които доц.Биволарски е листван като кандидат за общински съветник. ОИК обаче няма да се самосезира, освен ако някоя друга политическа сила не атакува ситуацията с плаката.

Експерти от ОИК недоумяват как активистите на БСП, хора с богат политически опит, са допуснали подобна грешка. С явяването си в коалиция със социалдемократите от ПБС БСП евентуално ще привлече допълнително стотина гласа, коментираха днес старозагорци. Други пък се питат защо едва сега, на толкова късен етап от кампанията, грешката в регистрацията на Бойчо Биволарски излиза наяве.
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн