Около 80% от фермите в областта не са покрили изискванията на ЕС

STZAGORA.NET
“Около 80% от фермите не са покрили изискванията на Европейския съюз”, съобщи за медията ни председателят на УС на Браншовия съюз на животновъдите в България Господин Господинов. Срокът за тяхното закриване е до края на тази година.

Завчера министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов успокои животновъдите, че България ще поиска още 18 месеца отсрочка за млечните фермите, които не са покрили eвропейските изисквания. Според министъра, фермите от II и III група ще получат последен шанс да изпълнят изискванията, а сроковете ще бъдат обвързани с определени условия към тях.

“18 месеца е доста дълъг срок. Той може да бъде съкратен на 12 месеца, ако от собствениците на ферми от II и III група се изискват бизнес-планове, с конкретно фиксирани срокове”, смята Господинов. Според него най-важното, което можело да спаси тези ферми, е изравняване на субсидиите на българските фермери с европейските. Той припомни, че под това искане са се подписали 184 000 земеделски стопани и подписката била внесена в Народното събрание още през септември миналата година.

Йовка ВЕЛИКОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн