Кандидатът за кмет от ПП ”ГЕРБ” Живко Тодоров се срещна със зърнопроизводители от старозагорския регион

STZAGORA.NET

Кандидатът за кмет от ПП „ГЕРБ” Живко Тодоров се срещна и разговаря днес със старозагорските зърнопроизводители. На събитието присъства и председателят на областния предизборен щаб на партията Йордан Николов, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов, организационният секретар на НАЗ Антония Петкова и Красимир Аврамов, член на управителния съвет на асоциацията.

„Трябва да разчитаме на външния ресурс, да се наблегне на усвояването на евросредствата, отпуснати по европейските програми. През последните четири години са използвани 11 млн. лева. За следващите две обаче в общината са предвидени да влязат над 100 млн. лева”, каза г-н Тодоров.

Той отбеляза няколко важни въпроса, по които трябва да се работи активно: изграждането на регионално депо за отпадъци, което да отговаря на европейските изисквания; изпълнението на проекта за устойчив градски транспорт, за което са отпуснати 28 млн. лева; опазването на културно-историческото наследство и развитие на културния туризъм в града; подобряването на апаратурата в онкодиспансера, за което са отпуснати 8 млн. лева.

Кандидат-кметът на ПП ”ГЕРБ” застана зад идеята, че комуникацията и личният контакт между гражданите и бъдещия кмет не трябва да се губи.

Той изказа своята позиция, че трябва да се помага на малкия и средния бизнес, като се намалят данъците и таксите и отбеляза, че вече има приет закон за намаляване таксите на тротоарното право.

Зърнопроизводителите имаха възможността да отправят своите въпроси към Живко Тодоров.

Поставен бе въпросът за изграждането на подземни гаражи. Кандидат-кметът изказа мнение, че заради археологическото наследство в Стара Загора е неуместно да се строят такива и е необходимо да се насочим към изграждането на наземни съоръжения. Има две подходящи за целта места – бившата Вечерна гимназия и Пожарната, която трябва да се премести, защото към момента се намира до една от най-натоварените улици, което усложнява бързата реакция на пожарникарите при спешни случаи.

Относно проблема с безработицата и корупцията Живко Тодоров посочи, че е изключително важно да се изградят нови два енергийни блока, които ще осигурят участието на много фирми и откриването на работни места за старозагорци. Кандидат-кметът отбеляза, че е важен екипът, с който ще влезе в общината бъдещият градоначалник. Той трябва да бъде сформиран не на политическа, а на професионална основа, което гарантира избягването на корупционни практики.

Председателят на НАЗ Радослав Христов обобщи, че в лицето на Живко Тодоров старозагорските зърнопроизводители ще имат нужната подкрепа и лоби по всички въпроси, свързани с дейността им.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн