Партиите мълчат за нарушения

STZAGORA.NET

Въпреки че предизборната кампания трябва да стартира един месец преди изборите, тоест на 23 септември т.г., част от партиите вече започнаха открита агитация, в противоречие с изборното законодателство. Партиите, регистрирани за вота, обаче мълчат.

От няколко дни центърът на Стара Загора е облепен с плакати на Волен Сидеров, лидер на “Атака”. На тях под портретната снимка на лидера е изписано: “Волен Сидеров, президент” и слоугана: “И врагът ми знае, че съм прав”.

“Това е грубо нарушение на Изборния кодекс”, категоричен е депутатът от ГЕРБ Емил Караниколов. Пред медията ни той обясни, че ако на плаката например е написано, че ще има някаква среща с кандидата, това може да мине за съобщение в рамките на закона, но настоящото послание за Сидеров, според Караниколов, си е открита политическа агитация, в противоречие с Изборния кодекс.

“Знаем за плакатите на Сидеров, но до днес нито една от партиите, регистрирани за предстоящия вот, не е пуснала жалба в ОИК за нарушението”, съобщи председателят на комисията адвокат Таньо Брайков. Според него и на други места в страната има подобни прецеденти, за които се очаква днес Централната избирателна комисия да излезе с някакво решение.

А докато партиите мълчат, върху плакатната физиономия на Сидеров вече са залепени листовки на фирма за “височинни услуги, запълване на междупанелни фуги, хидроизолации на покриви” и т.н. На мобилния телефон, посочен на листовката, ни се обади мъж, който заяви, че това не е дело на фирмата му. За разлепването им той ползвал услугите на агенция… – най-вероятно с чувство за хумор и юридически грамотна.

Йовка НИКОЛОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн