85-годишна внесла документи за регистрация за местните избори

STZAGORA.NET

Малки партии без структури се борят за гласовете на старозагорци

Жена на 85 години е най-възрастният представител на политическа партия, внесъл документи за регистрация за местните избори в Общинската избирателна комисия, съобщи председателят Таньо Брайков. Достолепната дама се казва Мария Петкова и е представила документите на Зелената партия.

Регистрирани са още две “зелени” формации, което може и да обърка избирателя – това са ПП “Зелените” и Партия на зелените. Объркване може да има и с “ВМРО НИЕ” – (“Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство”), на която Централната избирателна комисия отказа регистрация в няколко общини.

Партията “Кауза България”, която е регистрирана в Пловдив, няма структура в Стара Загора, но е подала документи за участие в надпреварата както за кмет, така и за общински съветници. С регистрация в Бургас пък е партията “Средна европейска класа”, а за контакти с представителите на “Партия на хората от народа” са посочени адрес и телефон в Хасково.

Документите на ПП “Екогласност” за участие в изборите за общински съветници са внесени от настоящия началник на АБ “Лозенец” Тоньо Ангелов. Бившият старейшина от “Евророма”, мандат 2003-2007 година, Младен Иванов е подал документи за участие в изборите за общински съветници от името на ПП “Солидарност”.

Още десетина формации, които нямат структури в Стара Загора, ще опитат да получат гласовете на избирателите от общината. А какви кандидати ще бъдат включени в листите им – предстои за разберем. Крайният срок за представянето им в Общинската избирателна комисия е 20 септември.

Таня ИВАНОВА
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн