Близо 1000 документа за пенсия издаде архивното стопанство

STZAGORA.NET
За първото полугодие на 2011 година отдел “Обединен осигурителен архив” към ТП на НОИ в Стара Загора е издал 998 удостоверения за пенсиониране (УП), съобщи директорът Димитър Щерев. “В отдела се съхранява документацията на ликвидирани осигурители от областта, които нямат правоприемник. Хората, които са работили в тях, подават молба да им се издаде удостоверение – за стаж и за доход, в стая 2 в ТП на НОИ. Срокът за издаване на документите е едномесечен”, уточни той.

По думите му повечето от архивите са на сравнително малки фирми и на земеделски кооперации, прекратили съществуването си. Приемането на архиви за съхранение е непрекъснат процес. Има и по-големи фирми, които също ще предадат документацията си, след като синдиците приключат работата си в тях.

Приблизително толкова удостоверения – 940, са били издадени и за първите 6 месеца на миналата година. Успоредно с това служителите от отдела продължават работата си по обработката и регистрацията на постъпилите архивни документи.

Таня ИВАНОВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн