ОбС ще разгледа 4 предложения за нови носители на наградата “Стара Загора” и две – за званието “Почетен гражданин”

STZAGORA.NET
Четири предложения за присъждане на наградата „Стара Загора” и за Почетен гражданин на Стара Загора ще бъдат разгледани утре (14 юли, четвъртък) на заседание на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания на Общинския съвет, съобщиха от пресцентъра на Общината.

За наградата „Стара Загора” са номинирани:
1. Камелия Мирчева – за книгата й “Пътища извървяни, извървяни пътища”
2. Момка Попова – за книгата й “Криминални романи”
3. Мария Клинчева – за високи художествено-творчески постижения в духовния живот на Община Стара Загора
4. Крум Георгиев – за разностранна дейност и високи художествено-творчески постижения, които са в принос на българската национална култура.

Предложенията за удостояване с отличието “Почетен гражданин на Община Стара Загора” са за арх.Ваня Тончева и Митко Динев.

Според Наредбата за отличията и наградите на Община Стара Загора предложенията за почетен гражданин на Стара Загора се приемаха при Председателя на Общински съвет до 1 юли, а за носители на наградата Стара Загора – до 30 юни, а се разглеждат от Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания до края на месец юли.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн