Казанлъшките “сини” – в обща листа с ГЕРБ

STZAGORA.NET
Преговори за коалиционно сътрудничество текат в момента в града на розите между общинските организации на ГЕРБ и двете основни структури на “Синята коалиция” – СДС и ДСБ.

Това съобщи за “Старозагорски новини” председателят на казанлъшката организация на ДСБ Иван Лапчев. Той изрази загриженост, че зад поставилия за трети път кандидатурата си за кмет на Казанлък Стефан Дамянов и неговия опонент от БСП Васил Самарски стоят мощни бизнес-групировки с големи финансови възможности. Според Лапчев единствената възможност кандидатът на ГЕРБ Галина Стоянова да отиде поне на балотаж е тя да бъде подкрепена от достатъчно силна дясна коалиция, която ще участва на изборите за местни старейшини с единна листа.

До два дни ще стане ясно дали и ВМРО – Българско национално движение и Демократическата партия ще застанат зад идеята на “Синята коалиция”.

Към бъдещото политическо съдружие не се очаква да се присъедини “Атака”, която ще се яви със собствена листа и кандидат за кмет. В случай обаче, че Галина Стоянова стигне до балотаж с Дамянов или Самарски, хората на Волен Сидеров в Казанлък ще застанат зад нея, съобщи още общинският лидер на ДСБ.

Иван ПЕТРОВ
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн