Двама от БСП си направиха самоотвод, четирима остават претенденти за кметския пост

STZAGORA.NET

Председателят на Общинския съвет на БСП доц. Бойчо Биволарски, Любомир Славов – технически директор на „Терастрой“ ЕООД и дългогодишен служител в общинската администрация на Стара Загора, адвокат Дамян Георгиев и административният директор на пътно-строителната фирма „Пи Ес Ай“ Илия Златев са четиримата, които останаха да очакват какво ще реши в събота, 25 юни, общинската конференция на БСП по въпроса кой от тях ще се яви на местните избори наесен като кандидат-кмет на БСП (или с нейната подкрепа, в случая с независимия Дамян Георгиев).

Промяната е факт след заседанието на Общинския съвет на БСП, проведено в понеделник вечерта, научихме от доц.Биволарски. На въпросното заседание самоотвод са си направили общинският съветник инж.Георги Георгиев и Красимир Георгиев – управител на фирмата за консултантски услуги „Файер консулт БГ“ ЕООД и бивш зам.-шеф на Пожарната в Стара Загора.

Бойчо Биволарски владее конференцията, припомнят социалисти, затова кандидатурата му е достатъчно силна. Друг е въпросът как ще тръгнат дебатите и кой какъв тон ще даде на обсъждането в самия съботен ден. Шансовете на Илия Златев и на Дамян Георгиев също са достатъчно високи, за да се запази интригата до последния момент.

Много от социалистите очакват, че техният избраник ще се изправи на балотаж срещу кандидат-кмета на ГЕРБ, а в тази светлина те виждат засега само Живко Тодоров. Коментарите са, че който и да е друг не би имал особени шансове след общо взето вялия мандат на проф.Светлин Танчев, при това на фона на все по-засилващата се анти-ГЕРБ риторика и минорни настроения сред хората в страната, мотивирани от приемащото катастрофални размери масово обедняване.

Ако ГЕРБ все пак реши да не хвърля в битката за Стара Загора младата си надежда Живко Тодоров, някои не изключват и балотаж между кандидата на социалистите и независимия Дамян Георгиев, ако БСП не го припознае.

Включването преди три дни от името на РЗС в надпреварата за кметския пост и на популярния в Стара Загора и опитен мениджър Любомир Весов направи развръзката съвсем непредвидима.

-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн