РЗС издигна бивш банкер за кмет на Стара Загора

STZAGORA.NET

Любомир Весов

Бившият директор на клона на Първа инвестиционна банка (ПИБ) Любомир Весов е кандидатът на партия “Ред, законност, справедливост” (РЗС) за кмет на Стара Загора, научи “Старозагорски новини”. Пред медията ни Весов потвърди новината, като уточни, че за това е бил поканен от “най-високото ръководно ниво на партията”, без да назовава имена. Бившият банкер не пожела да отговори и на въпроса ни какво го свързва с лидера на РЗС Яне Янев, но подчерта, че споделя неговите идеи за коренна промяна в начина на управление. Той бе категоричен, че тепърва ще разработва в детайли предизборната си програма, но тя в общи линии вече била готова.

Станимир Стойчев

Общинският лидер на РЗС в града на липите и член на Управителния съвет на партията Станимир Стойчев също потвърди, че Любомир Весов е кандидатът на партията. Той обаче бе категоричен, че именно общинската организация е издигнала кандидатурата му като на активен член на партията. Стойчев посочи, че тепърва ще се уточнява листата с общински съветници на РЗС, тъй като тя щяла да бъде самостоятелна. По отношение на заканата на Яне Янев непосредствено след състоялия се днес конгрес да разкрие схемата на “корупционната петолъчка” в Стара Загора Стойчев каза, че това щяло да стане на пресконференция, на която Весов официално щял да бъде представен като кандидат за кмет.

Любомир Весов е роден в Габрово, завършил е ВФСИ “Д. А. Ценов” в Свищов. До 2004 година работи в ПИБ, отначало в клона на банката в Стара Загора, след това е директор на дирекция “Корпоративни клиенти и кредитиране” и директор на дирекция “Клонова мрежа”. Бил е още директор на старозагорските клонове на Транспортна банка и на Банка за земеделски кредит. От 2004 година е прокурист, а след това изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка. В момента се занимава с консултантска дейност.

След вчерашната кандидатура на РЗИ в Стара Загора вече са известни трима кандидати за кметския пост – Михаил Михайлов от “Атака” и Дамян Георгиев – независим, подкрепен от две политически партии. На 25 юни се очаква да стане известен и кандидатът на БСП.

В Казанлък обявеният кандидат-кмет на РЗС е общинският съветник и бизнесмен Георги Каличков.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн