БСП посочи шестима номинирани за кмет

STZAGORA.NET

На снимката – момент от срещата. Говори д-р Евгений Желев. На първия ред: доц.Бойчо Биволарски, водещият Илия Златев, Мая Манолова и Ангел Найденов.

*

Председателят на Общинския съвет на БСП доц. Бойчо Биволарски, общинският съветник инж.Георги Георгиев, Красимир Георгиев – управител на фирма за консултантски услуги “Файер консулт БГ” ЕООД и бивш зам.-шеф на Пожарната в Стара Загора, Любомир Славов – технически директор на “Терастрой” ЕООД и дългогодишен служител в общинската администрация на Стара Загора, адвокат Дамян Георгиев и административният директор на пътно-строителната фирма “Пи Ес Ай” Илия Златев са шестимата, номинирани от първичните организации на БСП за кандидат-кметското място на партията в община Стара Загора.

Това стана ясно на среща на БСП с тях и с 89-те номинирани за общински съветници старозагорски социалисти тази вечер. В зала 2 на хотел “Верея” дойдоха екскметът на Стара Загора и настоящ депутат д-р Евгений Желев и членовете на националното ръководство на БСП Мая Манолова и Ангел Найденов.

1/3 от номинираните (30 души) са на възраст до 35 години, над 90% са с висше образование, мъжете са 60, а жените – 29 на брой.

В залата – номинираните за съветници от БСП.

В листата на БСП за местните избори ще намерят място 51 от номинираните. Подреждането им, както и излъчването на един от шестимата като кандидат-кмет на БСП, ще стане след гласуване на предстоящата общинска конференция. Тя ще се проведе от 9 часа на 25 юни в хотел “Мериан палас”. Отсега е решено, че водач на листата ще бъде лидерът на БСП в общината доц.Бойчо Биволарски. До 9-то място ще бъде поставен представител на Българския антифашистки съюз (от БАС е номиниран адвокат Сашко Лозанов). В избираемата част на листата 60% от кандидатите за съветници ще са нови имена на възраст до 45 години. 12-то и 13-то място са отдерени за евентуалните бъдещи коалиционни партньори на БСП в местните избори.

Д-р Евгений Желев се обърна към номинираните за общински съветници със следните думи: “През последните 4 години инерцията, която бяхме задали от нашите два мандата, намаля  и дори спря. Затова предизвикателството пред нас на тези местни избори е огромно. Вие трябва да възстановите позициите на БСП. Сигурен съм, че ще успеем. Надявам се, че старозагорци, които преценяват и сравняват, ще направят верния избор.”

“Управляващите правят всичко възможно, за да демотивират хората от участие в местните избори. Идеята е да се намали до максимум избирателната активност, за да могат те да си напазаруват вота”, коментира Мая Манолова. “Ще имаме много по-малко представители в секционните избирателни комисии. Това трябва да го компенсираме с увеличен брой наши наблюдатели и пълномощници”, предупреди тя. Отрано, по думите й, хората трябва да бъдат инструктирани и че в бюлетините могат да поставят само знака “Х”, всеки друг ще направи гласа им невалиден.

Зам.-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов бе категоричен, че хората могат да сравнят управлението на община Стара Загора при д-р Желев и сега. “Това, което се случва в страната, надминава и най-песимистичните ни очаквания. Тотална е неспособността на управляващите да се справят с кризата”, отбеляза той, с което мотивира предстоящия вот на недоверие към правителството в Народното събрание. “Вотът има шанс, тъй като се наблюдава раздвижване на политическите пластове, но очакванията той да успее на този етап не са съвсем реалистични, тъй като “Атака” няма интерес от това”, призна Ангел Найденов. “Ние трябва да спечелим тези избори, за да спрем амбицията на ГЕРБ да овладее всички власти”, призова той.

-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн