Изследват ученици заради натравянето с дюнери

STZAGORA.NET

Д-р Златина Нанева

Здравните инспектори от РЗИ – Стара Загора, предприеха незабавни мерки спрямо групата ученици, завърнали се от екскурзия в Петрич, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Златина Нанева.

От 40 ученици на СОУ “Васил Левски” – гр. Гълъбово, 9-има са консумирали дюнери с пилешко месо в Петрич по време на екскурзия. Няколко часа по-късно те са получили болки в корема, а четирима са започнали да повръщат. Четиримата петокласници веднага са хоспитализирани в Инфекциозното отделение в МБАЛ-Благоевград малко след полунощ в неделя.

От тамошната областна дирекция по безопасност на храните са взели проби от всички хранителни продукти в петричкото заведение, но пилешкото месо, което са консумирали гълъбовските ученици, свършило предния ден. Предполага се, че то е било с изтекъл срок на годност. Като евентуална причина се сочат и млечно-майонезените сосове, използвани в дюнерите.

РЗИ – Стара Загора започна подробни епидемиологични проучвания на всички завърнали се от екскурзията лица. Вземат се материали за микробиологични изследвания.

В Инфекциозно отделение – Стара Загора няма постъпили пациенти, епидемиологично свързани със ситуацията, уточниха от РЗИ.

(СН)
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн